[persbericht] Nieuwe website Urker Spreukenkalender online

Bestel de kalender van 2015 gemakkelijk online

De eerste editie hangt al aan menig muur op Urk, maar ook op Curaçao, in Amerika en in Canada. In de keuken, de toiletruimte of de woonkamer. Bij Urkers, oud-Urkers en niet-Urkers [oftewel: vreemden]. De tweede editie van de kalender is alweer te koop. En nu is de website van de Urker Spreukenkalender ook online. Bestel de kalender van 2015 online, doe een bijdrage aan de volgende editie en lees het laatste nieuws op www.urkerspreukenkalender.nl.

Het werd tijd dat de Urker Spreukenkalender een eigen webplek kreeg, in plaats van een hoekje op de site van Mandy van Dijk, samensteller van de kalender. Zo gezegd, zo gedaan. Wouter de Vries (grafisch vormgever en filmmaker,www.devrieswouter.com) ontwierp de site en voerde technisch uit, Van Dijk bemoeide zich met de indeling en schreef de teksten. Het resultaat is nu online te bekijken en te testen.

Online bestellen en bijdrage insturen

Op de website kun je het laatste nieuws lezen, de verkooppunten opzoeken en contact opnemen met de uitgever en de auteur. Maar je kunt ook meteen je bestelling doen, je bijdrage voor de volgende kalender insturen en feedback geven.

Met Foppe de Haan & Arie Slob

De Urker Spreukenkalender is leuk voor iedereen die iets met het karakteristieke dorp Urk heeft. Dialect, anekdotes, geschiedenis, weetjes, kunst, fotografie, interviewtjes met o.a. Arie Slob en Foppe de Haan: je vindt het allemaal in de tweedaagse scheurkalender. Na de succesvolle eerste editie is de tweede Urker Spreukenkalender alweer te koop.

Leuk voor niet-Urkers

In de kalender veel aandacht voor het Urker dialect, maar behalve de spreuken en een paar dialectverhalen is vrijwel alles in het Nederlands geschreven. Zo hou je de kalender namelijk lekker toegankelijk voor niet-Urkers. Het gaat erom dat het over Urk als gemeenschap gaat, een interessant beeld geeft van het Flevolandse vissersdorp. Uitgeverij Van de Berg (www.streekboeken.nl) geeft de kalender uit.

Online kanalen

De kalender is nu op meerdere plekken online te vinden:

Over de auteur

De Urker Spreukenkalender komt uit de koker van Mandy van Dijk, eigenaar van MvD tekst & advies (www.mvdtekstenadvies.nl). Ze groeide op op Urk en haar eerste journalistieke werkgever was het Urkerland. Na haar studie Journalistiek werkte ze als freelancer voor regionale en landelijke media, maar ook ruim 5 jaar als medewerker communicatie. De laatste jaren specialiseerde ze zich in online communicatie (social media, gebruiksvriendelijkheid van sites, sterke webteksten) en in boeiende en begrijpelijke verhalen. Ze schrijft onder andere voor VPRO Gids en jongerenmagazine MoodieZ. Daarnaast is ze ook nauw betrokken bij overheidssite Ondernemersplein.nl.

Geef een reactie