[Persbericht] Eerste Urker Spreukenkalender 2016 voor winnaar fotowedstrijd

De Urker fotografe Angela Molenaar kreeg uit handen van samensteller Mandy van Dijk de eerste Urker Spreukenkalender van 2016. De derde editie van deze bijzondere scheurkalender over Urk is nu te koop.

Angela Molenaar krijgt eerste Urker spreukenkalender 2016 van Mandy van Dijk Angela Molenaar werd eerste bij de fotowedstrijd van de Urker Spreukenkalender en Tourist Info Urk. Ze won een plek op het schild van de kalender van 2016. Als dank voor haar mooie beeld kreeg ze de eerste kalender uitgereikt. Dat gebeurde op de plek waar zij haar winnende foto maakte: bij het vissersmonument van Urk, waar je over het IJsselmeer uitkijkt.

Nu overal te koop

Mooi op tijd voor vaderdag is de nieuwe kalender nu overal te koop. Of je nu op Urk, in Zeeland, of in Canada woont: je kunt de kalender kopen of bestellen. Online via de bekende webwinkels en via de uitgever (www.streekboeken.nl). Maar ook bij de fysieke winkels zowel in het dorp als ver daarbuiten.

Leuk voor niet-Urkers

De Urker Spreukenkalender is leuk voor iedereen die iets met het karakteristieke dorp Urk heeft. In de tweedaagse scheurkalender veel aandacht voor het Urker dialect, maar wel mét vertaling van de spreuken en gezegden die op de voorkant van de blaadjes staan. De achterkantjes zijn, op een klein aantal dialectverhalen na, allemaal in het Nederlands geschreven. Samensteller Mandy van Dijk: “Zo hou je het namelijk lekker toegankelijk voor niet-Urkers. Je kunt de kalender bijvoorbeeld aan relaties van buiten Urk cadeau geven, of aan die ene vriend die niet veel van Urk lijkt te begrijpen, of als je buiten Urk woont aan die ene buur die altijd geïnteresseerd naar je verhalen luistert.”

Spreuken, historie, kunst, anekdotes

De eerste editie van deze tweedaagse scheurkalender over het pittoreske voormalig eiland verscheen in september 2013. De derde, die van 2016, bevat 183 Urker uitspraken, spreuken en gezegdes. De 183 achterkantjes van de scheurkalender vulden we met herinneringen, grappige anekdotes, kunst over Urk en/of door Urkers, historie, interessante feitjes en mooie foto’s. Voor aan je eigen muur natuurlijk, maar ook een leuk cadeau voor iedereen die iets met het voormalige eiland Urk heeft (of er meer over wil weten). Want ‘wie er is, die blijft er al’. Als het niet letterlijk is, dan wel in gedachten, dat lees je in deze editie van de kalender ook weer terug.

De Urker Spreukenkalender is een initiatief van tekstschrijver Mandy van Dijk (MvD tekst & advies). Uitgeverij Van de Berg drukt en distribueert de kalender. Volg de Urker Spreukenkalender op Facebook, Twitter en schrijf je op de site in voor de nieuwsbrief (zie rechterkolom van deze pagina).

Geef een reactie