Over

In 2017 is er geen Urker Spreukenkalender meer, maar wel het cadeauboek Typisch Urk, het vervolg op de kalender. Nu in de winkel en met enthousiasme ontvangen in en buiten Urk. Zie ook enkele reacties. 

De Urker Spreukenkalender was de enige echte kalender die helemaal over het pittoreske dorp Urk gaat. Dialect, anekdotes, geschiedenis, weetjes, kunst, fotografie, interviewtjes met o.a. Arie Slob en Foppe de Haan: je vindt het allemaal in de Urker Spreukenkalender.

De drie edities (2014, 2015, 2016) hangen aan menig muur op Urk, maar ook op Curaçao, in Amerika en in Canada. In de keuken, de toiletruimte of de woonkamer. Bij Urkers, oud-Urkers en niet-Urkers [oftewel: vreemden]. De Urker Spreukenkalender en Typisch Urk zijn leuk voor iedereen die iets met het karakteristieke dorp Urk heeft. Een boekwerk met leuke spreuken, anekdotes, oude advertenties, gedichten, citaten, korte interviews, interessante weetjes en de mooiste kunst. 

Erg leuk voor niet-Urkers

Er is veel aandacht voor het Urker dialect, maar behalve de spreuken en een paar dialectverhalen (die ook nog vertaald zijn) is vrijwel alles in het Nederlands. Zo hou je de kalender namelijk lekker toegankelijk voor niet-Urkers. Het gaat erom dat het over Urk als gemeenschap gaat, een interessant beeld geeft van het Flevolandse vissersdorp.

Bestellen

Bestel de kalenders, de kaarten en/of het boek hier