Eerste exemplaar Typisch Urk voor Henk Kapitein

Henk Kapitein krijgt eerste exemplaar Typisch Urk van auteur Mandy van DijkHenk Kapitein, knipkunstenaar en één van de grootste bijdragers aan Typisch Urk, ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Mandy van Dijk. Dit was tijdens de boekpresentatie in boekhandel Koster, afgelopen zaterdag, 6 mei.

Cadeauboek Typisch Urk is een vervolg op de Urker Spreukenkalender, die 3 jaar lang te koop was. Mandy van Dijk, initiatiefnemer en samensteller van de kalender, hoorde van lezers dat ze het jammer vonden om de kalenderblaadjes te moeten afscheuren en dat ze kleurenfoto’s misten. Aan het eind van het jaar was de kalender vervolgens verouderd en kon je hem weggooien. Het was ook lastig om elk jaar een kalender van 366 blaadjes te vullen, vooral als je bedenkt dat er zoveel leuke inhoud in de eerste drie edities staan.

Een cadeauboek

Het idee voor een boek was geboren. Een boek met een mooie selectie van de afgelopen drie kalenders, maar ook veel nieuwe bijdragen. Met veel dialect, kunst, feitjes, fotografie en recepten. Een boek met een kleurenbijlage. Een mooi bewaarexemplaar. Nabij Producties (Merit Roodbeen) wilde dat boek uitgeven.

Presentatie

Vorige week was het boek klaar en werd het bij boekhandel Koster gepresenteerd door Merit Roodbeen en Mandy van Dijk. Henk Kapitein vertelde enkele smakelijke anekdotes en ontving het eerste exemplaar. Janneke Kramer sloot af.

Henk Kapitein

Henk Kapitein is in het dagelijks leven docent op de middelbare school. Maar hij staat vooral bekend als Henk de Knipper vanwege zijn knipkunst. Voor de Urker Spreukenkalenders en Typisch Urk dacht hij actief mee en leverde een heel spectrum aan mooie bijdragen: knipkunst, dialectverhaaltjes en cartoons.

Verkooppunten

Typisch Urk is te koop voor € 14,95 bij boekhandel Koster, boekhandel ‘t Boekendal, Tourist Info Urk, museum Schokland, de grote online boekhandels en natuurlijk op de website van de Urker Spreukenkalender. Wie via de site bestelt ontvangt een gesigneerd exemplaar.